Kakuatan Weichai, Ngahasilkeun Generator Cina Kana Tingkat Anu Luhur

weicai

Anyar-anyar ieu, aya berita kelas dunya dina bidang mesin Cina. Weichai Power nyiptakeun generator solar munggaran kalayan épisiénsi termal ngaleuwihan 50% sareng sadar kana aplikasi komérsial di dunya.

Henteu ngan épisiénsi termal awak mesinna langkung ti 50%, tapi ogé tiasa gampang minuhan sarat émisi VI / Euro VI nasional sareng ngawujudkeun produksi massal ageung. Raksasa asing sapertos Mercedes Benz, Volvo, mesin solar Cummins tina tingkat efisiensi anu sami masih dina tahap laboratorium, sareng alat pamulihan panas limbah. Dina raraga ngadamel mesin ieu, Weichai parantos nanem modal 5 taun, 4,2 milyar sareng rébuan tanaga P&P. Ayeuna parantos saabad satengah ti saprak 1876 yén épisiénsi termal mesin solar utama di dunya parantos ningkat tina 26% janten 46%. Seueur kandaraan béngsin kulawarga kami henteu acan ngaleuwihan 40% dugi ka ayeuna.

Efisiensi termal 40% hartosna yén 40% énergi bahan bakar mesin dirobih janten hasil kaluaran crankshaft. Kalayan kecap séjén, iraha waé anjeun ngaléngkah dina pedal gas, sakitar 60% énergi bahan bakar dihasilkeun. 60% ieu mangrupikeun sagala rupa karugian anu teu tiasa dihindari

Ku alatan éta, beuki luhur épisiénsi termal, kirang konsumsi bahan bakar, beuki signifikan pangaruh hemat energi sareng pangirangan émisi

Efisiensi termal mesin solar gampang ngaleuwihan 40% sareng narékahan pikeun ngahontal 46%, tapi éta ampir wates. Salajengna, unggal 0,1% optimasi kedah usaha ageung

Dina raraga nyiptakeun mesin ieu kalayan efisiensi termal 50,26%, tim Weichai R&D ngararancang 60% tina rébuan bagian dina mesin

Kadang-kadang tim ngan ukur tiasa ningkatkeun épisiensi termal ku 0,01% tanpa bobo salami sababaraha dinten. Sababaraha panaliti nekat pisan yén aranjeunna peryogi bantosan ti psikolog. Ku cara kieu, tim nyandak unggal kanaékan 0,1 épisiensi termal salaku simpul, akumulasi sakedik, sareng kadorong pisan. Sababaraha urang nyarios yén perlu mayar harga anu luhur pikeun kamajuan. Naha ieu 0,01% asup akal? Leres, masuk akal, katergantungan éksternal Cina kana minyak 70,8% di 2019.

Diantarana, mesin pembakaran internal (mesin solar + mesin bénsin) nyéépkeun 60% tina total konsumsi minyak Cina. Dumasar kana tingkat industri ayeuna 46%, épisiénsi termal tiasa ningkat janten 50%, sareng konsumsi solar tiasa dikirangan 8%. Ayeuna, mesin solar tugas berat Cina tiasa ditingkatkeun janten 10.42juta ton per taun, anu tiasa ngahémat 10.42 juta ton karbon dioksida. 33,32 juta ton, sami sareng seperlima tina total produksi solar Cina di 2019 (166,38 juta ton)


Waktos Post: Nov-27-2020